marți, 17 septembrie 2019

Câinele meu are adesea flatulență. Mâncarea și metoda de hrănire pot fi cauze pentru asta?

Câinele meu are adesea flatulență. Mâncarea și metoda de hrănire pot fi cauze pentru asta? 

Flatulența este extinderea stomacului sau a intestinelor câinelui cu gaze sau aer. Flatusele denumite comun „gaze” sau „vânturi” sunt gazele eliminate din corp. Termenul flatulență este folosit referitor la degajarea gazelor intestinale prin anus. Producția de gaz sau acumulările în tractul gastrointestinal sunt normale. Producția excesiva nu indica o afecțiune în mod special. Cu toate acestea, în anumite afecțiuni gastrointestinale la câini, producția de gaz poate crește și flatulența excesivă poate apărea. Aproape tot gazul gastrointestinal se formează fie din cauza aerului înghițit (aerofagie) sau din aerul produs de fermentarea bacteriilor și procesarea nutrientilor ingerați. Orice afecțiune care duce la creșterea acestor gaze poate cauza flatulență. Peste 99% din gaze sunt lipsite de miros, mai puțin de 1% reprezintă mirosul pe care îl asociem adesea cu flatulența.
Cele mai frecvente cauze de flatulență la câini:
• Mâncatul prea repede – Când câinele mănâncă prea repede, aerul înghițit (aerofagia) ajunge în intestine foarte repede și într-o cantitate concentrată. 
• Procesul natural de producere a gazelor prin digestia hranei și absorbția din tractul digestiv. 
• Consumul de alimente care sunt cunoscute pentru cauzarea flatulenței (fasole, conopidă, etc.). 
• Consumul de hrană de proastă calitate. 

Sfaturi pentru diminuarea severității flatulentei: 
• În loc să hrăniți câinele cu o porție sau două pe zi, împărțiți porția zilnică în porții mai mici și hrăniți câinele mai frecvent. 
• Câteodată câinii mănâncă prea repede pentru că se tem că mâncarea le va fi luată, deci hrăniți-vă câinele într-o zonă confortabilă. 
• Asigurați exercițiul fizic al câinelui pentru a-i stimula intestinele. 
• Evitați să îi dați resturi de la masă, mai ales dacă acestea conțin fasole sau conopidă. 
• Alegeți un brand premium de hrană pentru câini care e ușor digerabilă. Hrănind câinele cu o hrană premium pe termen lung asigură o floră intestinală sănătoasă și reduce flatulența. 
• Așezarea bolului pentru mâncare pe  ceva mai înalt reduce cantitatea de aer înghițită. Câinele nu va mai „ridica” mâncarea în gură și nu o va mai înghiți cu aer. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

🐕❓Anotimpul rece influențează modul în care ar trebui să îmi hrănesc câinele!?

  Anotimpul rece influențează modul în care ar trebui să îmi hrănesc câinele!? Trebuie să știți că, în timpul iernii, câinii vor consuma mai...