marți, 17 septembrie 2019

Câinele meu este foarte slab sau supraponderal, cu ce produs Husse ar trebui să îl hrănesc?

Câinele meu este foarte slab, cu ce produs Husse ar trebui să îl hrănesc?

Scăderea în greutate este un semn că există un echilibru negativ de energie, ceea ce însemnă că este consumată mai multă energie decât este furnizată din hrană. Pentru a permite câinilor să ia în greutate și să ajungă la greutatea optimă, ar trebui furnizată mai multă energie din hrană. Acest lucru se poate realiza printr-o cantitate mai mare de hrană. Dieta preferabilă este aceea bazată pe un nivel ridicat de energie. Din gama de produse Husse, Optimal Energi este produsul ideal, cu cel mai mare conținut de energie (22% grăsimi).


Câinele meu este supraponderal, cum îl pot face să slăbească?

Când câinele este supraponderal, acest lucru înseamnă că a fost hrănit cu mai multă energie decât a avut nevoie. Pentru a face câinele să slăbească, ar trebui să i se dea mai puțină energie în hrană. Cantitatea de hrană ar trebui scăzută, precum și dieta schimbată pentru a se baza pe un tip de hrană cu energie scăzută. Din gama de produse Husse, Husse Light are cel mai scăzut conținut de energie, deoarece are și cel mai scăzut conținut de grăsimi (9%). Husse Light conține mai multe fibre, care simulează senzația de sațietate și scad pofta de mâncare a câinelui. Pentru a face câinele să slăbească, hrana ar trebui redusa la 60% din cerințele pentru greutatea să optimă.

De exemplu: o femelă din rasa Labrador cântărește 40 de kg. Greutatea ei optimă este 32 de kg. Se explică în ghidul de nutriție că necesarul de hrană = greutatea în kg înmulțită cu 10-12 g, ceea ce înseamnă că un câine de 40 de kg necesita în mod normal 400-800 g. 
Cantitatea de hrană pentru scăderea în greutate este mult mai mică: Greutate optimă: 32 kg x 10-12 g = 320 – 384 g În timpul scaăderii în greutate, 60% din această cantitate trebuie oferită: 192 – 230 g!
Light

Ar trebui să existe varietate în hrana câinelui?

Ar trebui să existe varietate  în hrana câinelui? 

Câinele nu are nevoie de variație în alimentație. În momentul în care câinele se obișnuiește cu un fel de mâncare pentru câini, sistemul sau digestiv se adaptează la nutrienții prezenți în acest tip de hrană. Asta înseamnă că bacteriile aflate în flora intestinală și enzimele digestive din fluidele intestinale sunt adaptate special acestor nutrienți. 
Schimbările bruște de alimentație pot duce la afecțiuni intestinale. În consecință hrana nouă nu ar putea fi digerată și absorbită complet. Schimbările bruște pot duce la diaree sau constipație severă. De aceea este bine să evitați schimbările în dieta câinilor. Dacă o schimbare este necesară, este indicat să amestecați hrana nouă cu cea existentă de-a lungul unei perioade de tranziție, crescând cantitățile de hrană nouă periodic. În acest fel, sistemul digestiv se adaptează la noua hrană. 
Hrana de caliatate Super Premium

Câinele meu are adesea flatulență. Mâncarea și metoda de hrănire pot fi cauze pentru asta?

Câinele meu are adesea flatulență. Mâncarea și metoda de hrănire pot fi cauze pentru asta? 

Flatulența este extinderea stomacului sau a intestinelor câinelui cu gaze sau aer. Flatusele denumite comun „gaze” sau „vânturi” sunt gazele eliminate din corp. Termenul flatulență este folosit referitor la degajarea gazelor intestinale prin anus. Producția de gaz sau acumulările în tractul gastrointestinal sunt normale. Producția excesiva nu indica o afecțiune în mod special. Cu toate acestea, în anumite afecțiuni gastrointestinale la câini, producția de gaz poate crește și flatulența excesivă poate apărea. Aproape tot gazul gastrointestinal se formează fie din cauza aerului înghițit (aerofagie) sau din aerul produs de fermentarea bacteriilor și procesarea nutrientilor ingerați. Orice afecțiune care duce la creșterea acestor gaze poate cauza flatulență. Peste 99% din gaze sunt lipsite de miros, mai puțin de 1% reprezintă mirosul pe care îl asociem adesea cu flatulența.
Cele mai frecvente cauze de flatulență la câini:
• Mâncatul prea repede – Când câinele mănâncă prea repede, aerul înghițit (aerofagia) ajunge în intestine foarte repede și într-o cantitate concentrată. 
• Procesul natural de producere a gazelor prin digestia hranei și absorbția din tractul digestiv. 
• Consumul de alimente care sunt cunoscute pentru cauzarea flatulenței (fasole, conopidă, etc.). 
• Consumul de hrană de proastă calitate. 

Sfaturi pentru diminuarea severității flatulentei: 
• În loc să hrăniți câinele cu o porție sau două pe zi, împărțiți porția zilnică în porții mai mici și hrăniți câinele mai frecvent. 
• Câteodată câinii mănâncă prea repede pentru că se tem că mâncarea le va fi luată, deci hrăniți-vă câinele într-o zonă confortabilă. 
• Asigurați exercițiul fizic al câinelui pentru a-i stimula intestinele. 
• Evitați să îi dați resturi de la masă, mai ales dacă acestea conțin fasole sau conopidă. 
• Alegeți un brand premium de hrană pentru câini care e ușor digerabilă. Hrănind câinele cu o hrană premium pe termen lung asigură o floră intestinală sănătoasă și reduce flatulența. 
• Așezarea bolului pentru mâncare pe  ceva mai înalt reduce cantitatea de aer înghițită. Câinele nu va mai „ridica” mâncarea în gură și nu o va mai înghiți cu aer. 

De ce sunt pisicile foarte predispuse la bolile tractului urinar?

De ce sunt pisicile foarte predispuse la bolile tractului urinar?

Pisicile sunt descendente din animale de deșert. În natură, pisicile au trebuit să își concentreze urina pentru a supraviețui într-un mediu unde apa era insuficientă. Pisicile domestice beau cantități mici de apă. Din cauza abilităților de concentrare renală extremă ale acestor animale, urina lor este foarte concentrată. Fenomenul este numit „Boala tractului urinar inferior la pisici” (“Feline Lower Urinary Tract Disease” – FLUTD)

Simptomele FLUTD sunt:
• Sânge în urină
• Vizite frecvente la litieră
• Dificultate la urinare (poate fi ușor confundată cu defecarea greoaie)
• Urinarea în locuri neobișnuite
• Blocajul urinar (este o problemă aproape exclusivă a masculilor)
• Lingerea orificiului urinar (adesea din cauza durerii)
Hrana pentru pisici Husse este formulată pentru a ajuta evitarea FLUTD. Volumul mineralelor care se vor depune în urină (magneziu, fosfor) este limitat. Concentrația de sare este suficientă pentru a stimula consumul de apă, crescând aportul acesteia. Ingredientele contribuie de asemena și la un pH optim (aciditatea urinei) care ajută la prevenirea FLUTD.

Hrana Super Premium - Livrare in doar cateva ore

Mănâncă un câine de 40 kg de doua ori mai mult decât un câine de 20 kg? De ce?

Mănâncă un câine de 40 kg de doua ori mai mult decât un câine de 20 kg? De ce?

Necesitățile energetice nu sunt corelate liniar cu greutatea corporală: câinii mai mari au nevoie de mai puțină energie per kilogram decât câinii mici. Acest lucru se datorează metabolismului mai rapid al câinilor mici din moment ce au o suprafață corporală mai mică în relație cu greutatea. De aceea necesitățile energetice sunt calculate via „greutății metabolice”, care este greutatea corpului (BW) la puterea 0,75 (BW0,75).

Un câine de 40 de kg va mânca considerabil mai puțin decât doi câini de 20 de kg:

Un câine de 20 de kg are nevoie de 20 0.75*132 = 1248 kcal/zi 1248 X 2 = 2496 kcal
Un câine de 40 de kg are nevoie de 40 0.75*132 = 2100 kcal/zi Așadar mai puțin de 2496 kcal

Care este consumul normal de apă al unui câine de 20 de kg? Consumul normal de apă la câini este: 50 ml/kg BW/zi
Așadar un câine sănătos de 20 de kg bea: 20 kg x 50 ml/kg = 1000 ml sau un litru pe zi.
Aportul de apă depinde de tipul de hrană. Câinii beau mai multă apă dacă sunt hrăniți cu hrană uscată decât dacă sunt hrăniți cu mâncare la conservă sau carne. Când câinii beau semnificativ mai mult de 50ml/greutate corporală/zi este adesea un semn de probleme de sănătate grave.

Hrana Suedeza Super Premium - livrare Gratuita in doar cateva ore

Un câine de 20 de kg bea trei litri de  apă / zi. Ce părere aveți?

Cantitatea normală de apă pe care o bea un câine de 20kg este: 20 kg x 50 ml/kg = 1000 ml sau un litru pe zi
Când un câine bea de trei ori mai mult se consideră a fi anormal. Cauzele consumului anormal de apă (numit polidipsie) sunt de obicei probleme de sănătate serioase. Adesea, acest simptom este conectat cu diabetul, sindromul Cushing sau boli renale în stadiu avansat.

Nevoile energetice aleunui caine

Ce factori determină nevoile  energetice ale unui câine? Cerințele energetice sunt determinate de mai mulți factori:
1. Greutatea sau talia câinelui Câinii mari necesită mai multă energie decât cei mici. Greutatea este desigur cel mai important factor. Este important de știut că necesitățile energetice nu cresc liniar. Câinii de talie mică au un metabolism mai rapid și o mărime a corpului relativ mai mare (factorul care determină pierderea de energie). De aceea, câinii mici au nevoie de mai multă energie relativă per kg din greutatea corpului. Necesitățile energetice pentru întreținere pot fi calculate folosind următoarea formulă:  

ME = 132kcal  X BW0.75 

Unde:   ME = energie metabolică necesară BW = greutatea corpului în kilograme  (BW)0.75 = greutatea metabolică 

2 Activitatea fizică Exercițiile fizice necesită energie suplimentară. Câinii care depun efort fizic au necesități energetice mai mari. Nivelul de energie necesar pentru exercițiile fizice depinde de intensitatea și durata acestora. Cursele de ogari reprezintă un efort de scurtă durată și cresc necesarul energetic doar cu 10-20% în timp ce cursele de sanie reprezintă un efort fizic susținut și cresc necesarul energetic cu un factor între 2 și 4. 

Statutul fiziologic În timpul împerecherii, există necesități energetice suplimentare pentru producerea de nou țesut sau de lapte:
•  Perioada de gestație: necesarul nutrițional crește doar în cea de-a doua jumătate a acestei perioade (+/- 10% energie suplimentară/săptămână).  
• Perioada de alăptare: în timpul perioadei de alăptare, necesarul nutrițional crește enorm. În perioada de vârf, acesta este de trei până la patru ori mai mare.  
• Perioada de creștere: în timpul acestei perioade, există necesități energetice suplimentare pentru producerea de noi țesuturi. La începutul perioadei de creștere, puii au nevoie de două ori mai multă energie decât câinii adulți de aceeași mărime. Odată ce 40% din greutatea corpului adult este atinsă, câinii în creștere au în continuare nevoie de 60% mai multă energie decât adulții. Când 80% din greutatea corpului adult este atinsă, necesarul energetic este cu 20% mai mare decât la câinii adulți. 

4. Mediul în care câinele se joacă are un rol important. În mod evident câinii care trăiesc într-o locuință mică, încălzită, necesită mai puțină energie decât câinii care locuiesc în adăposturi exterioare. De asemenea, temperatura și anotimpul reprezintă factori determinanți. În timpul perioadelor de iarnă câinii care locuiesc în exterior mănâncă de două ori mai mult decât în lunile de vară. 
|
Hrana Suedeza Super Premium



Cerințe nutriționale pentru caini si pisici

Care sunt cei trei nutrienți din hrană care furnizează energie? Dintre toți nutrienții prezenți în mâncare, doar trei furnizează energie:
• grăsimi
• carbohidrați
• proteine

Din moment ce conținutul de energie determină cantitatea de hrană optimă pentru animal, densitatea acestor trei elemente definește cantitatea de hrană care trebuie dată animalului.

 Conțin toți acești nutrienți furnizori de energie aceeași cantitate de energie? Grăsimile conțin de două ori mai multă energie decât proteinele și carbohidrații. Metabolizarea unui gram de grăsimi furnizează aproximativ 9 kcal, în timp ce un gram de carbohidrați sau un gram de proteine furnizează doar 4 kcal. Din acest motiv, hrana pentru animale cu un conținut ridicat de grăsimi are de obicei cel mai mare conținut de energie. Hrana cu conținut ridicat de grăsimi va fi dată animalului în proporția cea mai mică. Dietele cu conținut ridicat de grăsimi sunt indicate pentru câinii care au nevoie de multă energie. Dieta pentru câinii utilitari sau câinii sportivi (pentru sanie) ar trebui să conțină niveluri ridicate de grăsimi. În gama de produse Husse, Husse Optimal Energi cu 22% grăsimi este hrana pentru câini cu cel mai mare conținut energetic.
Cantitatea de carbohidrați nu este niciodată trecută pe  ambalaje: se poate calcula conținutul de carbohidrați?
Deoarece nu există nicio metodă de a estima în laborator conținutul total de carbohidrați dintr-un produs, legea europeană nu ne permite etichetarea conținutului de carbohidrați. Acesta poate fi calculat scăzând celelalte procentaje de nutrienți din 100%.
% carbohidrați = 100 - (% umiditate + % grăsimi + % proteine + % minerale + % fibre)
Etichetarea conținutului de umiditate din hrana pentru animale nu este obligatorie dacă acesta este sub 11%. (Dacă procentajul de umiditate nu este etichetat, considerați 10%). Țineți cont că mineralele sunt etichetate oficial ca „cenușă brută”; procentajele de calciu, fosfor, magneziu și sare sunt deja incluse în conținutul de minerale (cenușă brută) și NU ar trebui scăzute separat.

Se poate estima conținutul de energie din hrana pentru animale?
Odată ce se obțin procentajele pentru grăsimi, proteine și carbohidrați, conținutul energie poate fi estimat foarte ușor, înmulțind aceste procentaje cu conținutul lor de energie:
Energie metabolizată = Proteine % x 4 + Grăsimi % x 9 + Carbohidrați % x 4 (kcal/100g) (așa numiții factori Attwater)
Aceste exemple ilustrează din nou că grăsimile conțin de două ori mai multă energie decât proteinele sau carbohidrații.
Exemplu: Calcul pentru conținutul de carbohidrați din Husse Prima Plus
proteine brute  24.0 % x 4 = 96.0 kcal grăsimi brute  11.0 % x 9 = 99.0 kcal carbohidrați   45.2 % x 4 = 180.8 kcal
Total conținut de energie: 375.8 kcal energie metabolizabilă/100g

🐕❓Anotimpul rece influențează modul în care ar trebui să îmi hrănesc câinele!?

  Anotimpul rece influențează modul în care ar trebui să îmi hrănesc câinele!? Trebuie să știți că, în timpul iernii, câinii vor consuma mai...